1. Prenamjena ili upcycle

Donesite mi svoj voljeni odjevni predmet koji godinama stoji na dnu ormara i ne znate što s njim. Žao vam ga je baciti jer vas veže na neku vašu uspomenu (kao traperice kupljene od prve plaće ili bakin stari kaput). Prema zajedničkom dogovoru stvoriti ćemo novi, za vas osobni proizvod. Nadogradit ćemo ga, prenamijeniti i produžiti njegov životni ciklus. Tijekom ovog procesa stvaramo i osobni kontakt te se finalni artikl mijenja prema želji klijenta. Novi proizvod postaje custom made i unikat. Slijedi se upcycle filozofija bez štetnosti po okoliš.
Sve je to dio programa koji oblikuje ekosustav zatvorene cirkulacije i koji se pridržavaju načela kružnog gospodarstva. 

2. Usluga personaliziranja vezom, tiskom, sitotiskom, oslikavanjem

 Ova usluga podrazumijeva personaliziranje te uređivanje vaših tekstilnih predmeta. Također uključuje sve vrste ukrašavanja površina od sitotiska, direktnog tiska, termofolije i drugih tehnika te kvalitetnog mašinskog veza, uz mogućnosti osobnog dizajna pri izradi tiska ili veza na tekstil. Personaliziranje može uključivati i druge tehnike manipulacije tekstilom kao bijeljenje i bojanje ili ručno oslikavanje s bojama za tekstil, kao i izrada etiketa s imenom ( npr. za djecu u jaslicama i vrtiću). U procesu stvaranja personaliziranog, osobnog proizvoda bitno je da klijent sudjeluje sa svojim odjevnim predmetom.

3. Dekonstrukcija starih i stvaranje novih odjevnih ili neodjevnih proizvoda

Za proizvodnju novih odjevnih predmeta od postojećih/ donešenih odjevnih predmeta koristim razne tehnike ukrašavanja tekstila, gore navedenih, ali isto tako u dogovoru s klijentom i njegovim sudjelovanjem u samom dizajnu, u skladu s mogućnostima prenamjenjujemo odjevne artikle spajajući ih u jedan sasvim drugačiji odjevni ili neodjevni predmet. Ukoliko proces upcycle neće bit moguć u smjeru novog odjevnog predmeta, zbog istrošenosti tekstila npr., tada ga možemo prenamjeniti u neodjevni predmet kao jastučnicu, prekrivač, torbu ili npr. mirisne vrećice za ormare koristeći manje komade tekstila napunjene lavandom ili smiljem. Npr. vrlo popularni meditacijski jastuci punjeni heljdom ili pirom za koje se “odijelo” kroji spajanjem nekoliko odjevnih predmeta npr.(stari kaput, košulja, hlače) i dodatnim vezom inicijala ili tiskom se dodatno personalizira. Sav stari tekstil se može iskoristiti do najsitnijeg detalja bez nepotrebne kupovine i bez zagađivanja.

4. Usluga unikatnog dizajna i prenamjene svakome tko želi produžiti životni vijek odjeće

Pružamo uslugu dizajna i prenamjene svakome tko želi koristiti proces upcycle na svoje odjevne predmete. Dizajn je ponekad definiran postojećim /donešenim odjevnim predmetom, ali klijent je uključen i sudjeluje u samom procesu dizajna i odlučuje koji i kakav finalni proizvod želi dobiti prenamjenom. Inspiracija dolazi iz oblika i tekstura donešenih odjevnih predmeta te novi dizajn prati strukturu materijala i uzorka kojemu se želi produžiti životni vijek. Inspiracija posebno dolazi i iz potrebe da smanjimo količinu odbačenog tekstila koji se gomila na deponijima te iskoristimo postojeće resurse kao što i sama upcycle filozofija i nalaže. Sloboda i kreativnost pri personalizaciji svakog upcycle procesa je vrlo individualna i osobna te time posebno zanimljiva i neograničena.

5. Proizvodnja ukrasne dugmadi od kristala, metala i epoksidne smole, kao i nakita od recikliranog trapera

Proizvodim unikatne ukrase i dodatke odjeći kao gumbe i broševe koji se izrađuju od drugih materijala kao što su epoksidna smola, kristali, usitnjeni metal i prirodni materijali poput pera, drveta i školjki.  Proizvodim i naušnice i ogrlice od prenamijenjenog tekstila. 

6. Održavanje specijaliziranih radionica na temu prenamjene odjevnih predmeta i primjene upcycle filozofije

Upcycle proces je nužno povezati sa zajednicom. Organiziram radionice za građane i za poslovne korisnike i njihove zaposlenike. Cilj mi je educirati polaznike o važnosti i nužnosti upcycle procesa te im otvoriti mogućnosti prenamjene odjevnih predmeta.  Krajnji cilj ovih radionica je potaknuti zajednicu da bespotrebno ne kupuju i gomilaju nove proizvode već sami dolaze na ideju kako prenamijeniti kvalitetnu odjeću, s naglaskom na očuvanje uspomena.

7. Izrada personaliziranih poklona za posebne prilike

U suradnji s vama i prema vašim željama i potrebama izrađujemo unikatne poklone od posebnog značaja za vas i osobu koju darujete, prilagođeno za svaku priliku. Npr, personalizirani jastučići s izvezenim dizajnom, majice s personaliziranim natpisom ili logom, pokloni za svadbe ili zahvale za goste na vjenčanju s personaliziranim natpisom u prigodnom obliku, pokloni za obilježavanje rođendana ili imendana s posebnim dizajnom kao uspomenom.

8. Suradnja s malim i srednjim poduzetnicima

Izrada manjih serija personaliziranih predmeta poput uniformi, pregača i majica s logotipom. Za tisak sitotisak, termotisak i mašinski vez. Zatim, izrada amblema, tekstilnih navlaka za namještaj, ukrasnih slike za uređenje i ukrašavanje poslovnog prostora, izrada eko personaliziranih poslovnih poklona, npr. jastučića punjenih prirodnim materijalima kao heljda, lavanda, smilje ili pir.